top of page

33 /2020 Hafta ( 10 Ağustos – 16 Ağustos 2020 )

T.C. Resmi Gazete Önemli Başlıklar. (Tüm yayınlananlar değil, öne çıkanlardır)

 

Öne çıkanlar.

  • Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelik, söz konusu kapsamda GAYRİMENKULLERİ olan veya İŞLETMECİLER için ÖNEMLİ.

 

  • İkinci El Motorlu Kara Taşıtları ticaret yönetmeliğinde değişiklik getirildi. (3 ten fazla  ikinci el satışları, Yetki Belgeleri (aranan koşullar), Kiralama şirketlerinin satışları, Tanımı ve İlanında bulunması gereken bilgiler, Ekspertiz Raporlama, Yükümlülükler, vb. ÖNEMLİ).

 

  • BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALAR Acil Durum Planları. Son dönemlerde öne çıkan büyük kazlara, patlamalar, yarattığı can ve mal kayıpları nedeniye yapılan bu düzenlemeyi, kapsamdaki işletmeler için ÇOK ÖNEMLİ. Hukuki Cezai sorumluluklar açısından sorumluluklar var. (Olası kazaların etkilerini en aza indirmek ve insan, çevre ve mala gelebilecek zararları sınırlamak için gerekli tedbirleri alarak acil durumları organize etmek. Yönetmelikte belirtilen üst seviyeli kuruluş işletmecilerinin, aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi gereği hazırlamaları veya hazırlatmaları gereken dâhili acil durum planına ilişkin usul ve esasları belirlemek,.   Acil durum: Kuruluşta meydana gelebilecek bir veya birden fazla tehlikeli maddenin dâhil olduğu yangın, patlama ve yayılım gibi acil müdahale gerektirecek olayları ve bu olayların oluşturduğu kriz halini, İşletmeci; kuruluşunda meydana gelmesi muhtemel kazaların çevreye olan etkilerini önlemek ve azaltmak için gerekli her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. Yönetmelikte, bu Tebliğde ve diğer ilgili mevzuatta belirtilen usul ve esasları dikkate alarak bir dâhili acil durum planı hazırlar veya hazırlatır, nihai planı bir ay içinde Bakanlığın bildirim sistemine yükler ve kuruluşta bulundurur. Yeni açılacak kuruluşlar, faaliyete geçmeden önce dâhili acil durum planını hazırlar veya hazırlatır, nihai planı Bakanlığın bildirim sistemine yükler ve kuruluşta bulundurur. İlgili idarelerden alınacak bilgi ve belgeler sayılmakta.)

*Detaylar için üzerine tıklayınız.

14 Ağustos 2020 ………. 

YÖNETMELİKLER

–– Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

15 Ağustos 2020 ………. 

YÖNETMELİKLER

–– İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

 

TEBLİĞ

–– Büyük Endüstriyel Kazalarda Uygulanacak Dâhili Acil Durum Planları Hakkında Tebliğ

bottom of page